Categories
STEM edukatori

CUC 2022 – 26.10.2022

I ove godine smo sudjelovali na godišnjoj konferenciji Carnet users conference (CUC) koju organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET. O važnosti sudjelovanja na konferenciji pokazuje 1500 prijavljenih sudionika, a tema ovogodišnje trodnevne konferencije je „Otvaranje u zatvorenom svijetu“. Podršku konferenciji su izrazili Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernard Gršić, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Danijel Mileta i svjetski priznata astrofizičarka i redovita profesorica na Fizičkom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu Vernesa Smolčić.

Od poznatih predavača svakako bi izdvojila predavanje pod nazivom Budućnost se stvara u školama, Marina Trošelja, suosnivača i direktora tvrtke STEMI s kojim smo se zajedno družili nakon predavanja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za popularizaciju znanosti.