Categories
vijest

Animacija koja život znači

Udruga Institut za popularizaciju znanosti je 08. studenog 2021. godine sklopila ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja (KLASA:007-02/21-04/00190, URBROJ:533-06-21-0002) o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ Animacija koja život znači “ u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. iz sredstava Državnog proračun za 2021.

Projekt će se provoditi na području Sisačko-moslavačke županije u šest osnovnih škola i to u slijedećim školama: OŠ Dvor, Dvor, OŠ Ludina, Velika Ludina, OŠ Mate Lovraka, Petrinja, OŠ Zorka Sever, Popovača, OŠ Jabukovac, Petrinja, OŠ Braće Radić, Desna Martinska Ves.
Svih šest škola su partneri u provedbi projekta zajedno s Kazalištem Tvornica lutaka.
Glavni cilj projekta “Animacija koja život znači” je povećanje socijalne uključenosti osnovnoškolske djece kroz sudjelovanje u kulturno-umjetničkim aktivnostima putem interneta u situaciji kad su im okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19 ograničile fizički pristup takvim sadržajima te kroz aktivnosti odnosno radionice uživo.
Sekundarni cilj: povećanje socijalne uključenosti djece kroz sudjelovanje u online kulturnim i umjetničkim aktivnostima.
Aktivnosti uključuju pripremu i provedbu edukativnih kulturno-umjetničkih radionica baziranim na Djelu Profesor Baltazar kao hrvatskoj kulturno-umjetničkoj baštini visokih pedagoških vrijednosti.

Projektom će biti obuhvaćeno minimalno 60 učenika u dobi od 7-10 godina.